KULTURFIS
Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Innering - fantasy

Gå ner

Innering - fantasy Empty Innering - fantasy

Inlägg  Anders sön jan 15 2012, 21:43

Vad tror ni om detta? Jag hade tråkigt en kväll. Inspirationen kommer från Skyrealm of Jorune och Fading Suns.


Innering

På Jorden är det år 3607 och de sista människorna lämnar planeten. Men det var många hundra år sedan befolkningen på Innering lämnade den planeten. Ett intergalaxiskt krig har kapat all kommunikation mellan människornas boplatser i världsrymden och Innerings befolkning, i galaxen Mecer, har varit ensamma sedan 2800-talet.

Innering är en liten planet, den har endast 60% av Jordens omkrets. Stora delar av ytan täcks av stormande hav och det finns inga landmassor som kan kallas kontinenter. Klimatet är behagligt kring planetens ekvator. På planetens Nordpol är det varmt, ofta över 40 grader celcius och motsatsen råder på Sydpolen där temperaturen ständigt ligger under nollan.

Den mänskliga kulturen på Innering kan jämföras med den romerska högkulturen och den senmedeltida feodalismen. Människorna lyder under en herre eller dam och livnär sig på jordbruk, fiske eller boskap. Klanerna har all makt och alla är lojal mot sin familj och by. Det finns två dominerande kungriken på Innering, Ronor och Herel. I Ronor sitter drottningen Sonelod och regerar med hjälp av sina furstar. I Herel styr drottningens son, prins Avlan och har klanernas förtroende. Det är en spänd stämning mellan de två rikena och oavsett drottningen och prinsens släktskap råder ingen fred mellan de två. Ett krig är i antågande.

De klaner som väljer drottning och prins i de två rikena ingår i ett råd. Det rådet har endast makt vart annat år när de samlas för rådslag. En drottning och prins väljs på livstid. Det finns fem klaner, Tham, Lodh, Howe, Inner och Ranz, alla med sina egna personligheter och förmågor.

Det finns magiker på Innering. Det är män och kvinnor som lyckats behålla kunskapen om den avancerade teknologin som de första människorna lämnade efter sig. Med hjälp av tekniska föremål kan de skapa förmågor som blixtar ur händerna, telekinesi eller regenererande ljus. Men dessa föremål är extremt sällsynt och de få som finns försvaras av Magiska cirklar. Den mest kända cirkeln består av åtta magiker och går under namnet ”Agisk Kal”.

Innering är ett fantasyrollspel, tro inget annat. Det finns magiker och beridna riddare, pirater och bedjande munkar och framför allt äventyrare. Det enda som överlevt århundradena är små, hyperavancerade tekniska föremål som skapar magiska krafter hos den som bär dom. Annars så är hus jord av timmer och sten, vapen och rustningar av kallt stål och bågar och armborst är de modernaste av avståndsvapen.
Anders
Anders
Admin

Antal inlägg : 155
Join date : 10-10-07
Age : 44
Ort : Årsta, Stockholm

http://www.femtsex.wordpress.com

Till överst på sidan Gå ner

Till överst på sidan

- Liknande ämnen

 
Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet